Sport en acupunctuur

Steeds meer sporters worden behandeld met acupunctuur in verband met blessures of pijn. Maar ook andere gezondheidsproblemen kunnen de sportprestaties beinvloeden. Bijvoorbeeld allergieen, stress, depressie, slapeloosheid of darmproblemen, kunnen een reden zijn om naar de acupuncturist te gaan. Dat sporten gezond is voor lichaam en geest weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

Wat kan acupunctuur doen?
De acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van uw energiebalans. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk voor klachten zorgen. Bij een acupunctuur behandeling wordt gekeken naar de klachten zelf maar ook naar de achtergronden en het ontstaan ervan. Op welke plaats zit de klacht? Komt hij steeds terug op die plek? Hoe is het trainings- en eetpatroon?

Dr. Tan’s balans methode

Ik gebruik voor het behandelen van sportblessures de balansmethode van Dr. Tan. Bij deze methode worden triggerpoints gebruikt om het aangedane gebied te balanceren. De acupunctuurnaalden zorgen, aldus neurowetenschappers, voor reparatie van spierweefsel. Acupunctuur vermindert ontstekingen en verlaagt stress dankzij zogenaamde endorphines die vrijkomen bij het prikken van de naald.

Meestal wordt met deze methode een direct resultaat behaald. Het resultaat moet stapelen. Hoeveel acupunctuurbehandelingen nodig zijn totdat het gewenste resultaat bereikt is, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.