Kleine kinderen en baby’s reageren opvallend goed en snel op een acupunctuurbehandeling. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen heel goed te behandelen met acupunctuur.

Klachten

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Bij sommige kinderen worden de klachten chronisch. Bij de volgende klachten bij (jonge) kinderen kan een acupunctuurbehandeling verlichting of genezing bieden:

chronische verkoudheid eczeem
chronische oorontsteking allergieklachten
hoesten diarree
astma obstipatie

Maar ook bij klachten die meer met het gedrag van uw kind te maken
hebben, kan een acupunctuurbehandeling helpen. Denkt u daarbij aan:

bedplassen angsten
slecht slapen gebrek aan zelfvertrouwen
slecht eten druk, nerveus gedrag
verhoogde gevoeligheid
De behandeling

Bij kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes wat langer blijven zitten. Het kan ook zijn dat de acupuncturist geen naaldjes gebruikt maar bepaalde punten masseert. Tijdens de behandeling kan uw kind meestal gewoon op schoot blijven zitten. Om de verstoringen in de energiebalans van uw kind goed in kaart te brengen, zal de acupuncturist u vragen stellen over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon van uw kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee u komt. Hoeveel behandelingen uw kind nodig heeft, is afhankelijk van de aard en ernst van haar of zijn klachten.